Na blagdan Krštenja Gospodinova, u nedjelju 13. siječnja, zadarski nadbiskup Želimir Puljić predvodi svečano misno slavlje u katedrali sv. Stošije u Zadru u 18 sati, tijekom kojega će među kandidate za sveti red đakonata i prezbiterata primiti bogoslove Zadarske nadbiskupije.

Svetkovina sv. Stošije, zaštitnice Zadarske nadbiskupije i naslovnice zadarske katedrale, svečano se slavi u utorak 15. siječnja. Svečano i središnje koncelebrirano misno slavlje u kojem sudjeluju i hrvatski biskupi, u 18,00 sati u katedrali sv. Stošije u Zadru predvodi porečki i pulski biskup Dražen Kutleša.

Svečano koncelebriran slavlje u 11 sati u zadarskoj prvostolnici predvodi varaždinski biskup Josip Mrzljak. Mise toga dana su još u 7, 8 i u 9 sati.

Proslavi svetkovine prethodi Svečana Večernja u ponedjeljak 14. siječnja koju u zadarskoj katedrali sv. Stošije od 18 sati predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić. Na kraju Svečane Večernje, nadbiskup Puljić će podijeliti Priznanja Sv. Stošije zaslužnim pojedincima i ustanovama za njihovo vjerničko služenje i aktivan doprinos u apostolatu Crkve. Mise su još u 7, 8 i u 9 sati.