ZADAR- Nakon što je jučer bila vijest dana nasukavanje katamarana Novalja, on je danas „osvanuo" privezan uz Liburnsku obalu. Njega je sinoć izvukao remorker kojeg je angažirala Jadrolinija kao vlasnik katamarana.

Uzrok havarije je tehnički kvar na brodu, kapetan Erven Gobin je bez daljnjega napravio najbolje što je mogao da izbjegne veću pomorsku tragediju. A tko je odgovoran za to što su na brodu zakazale upravljačke komande, to je pitanje koje bi se trebalo postaviti Jadroliniji.

Iz te državne tvrtke dobivamo tek informaciju kako se katamaran Novalja trenutno nalazi na vezu u Zadru. Uskoro odlazi na remont u brodogradilište u Šibeniku. Nakon toga, a u što kraćem roku, očekujemo vraćanje katamarana na održavanje redovne linije Zadar - Ist - Molat, navodi se u informaciji iz uprave Jadrolinije u Rijeci. Neslužbeno se doznaje kako bi katamaran, obzirom na sanirano oštećenje na pramcu broda i očito osposobljen upravljački mehanizam moguće i sam otplovio za Šibenik, bez teglja.

Jadrolinija na svojim službenim stranicama nije jučer objavila koji brod, umjesto Novalje održava tu liniju. Jučer je to bila Olea a danas će biti Silba, doznajemo u zadarskoj agenciji Jadrolinije.