Sutkinja Općinskog suda Mitra Meštrović danas je, nakon završnih riječi, izrekla presudu kojom je Darko Kovačević "Daruvarac" osuđen na ukupno pet godina zatvora.

Za optužbu nanošenja teške tjelesne ozljede 18-godišnjoj Loreni Gurlici dobio je 4 godine i 6 mjeseci te još 10 mjeseci za prijetnju što je objedinjeno u jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od pet godina, pola godine manje nego što je tražilo tužiteljstvo. Na tu, nepravomoćnu presudu, obje strane imaju pravo žalbe. Daruvarac je ponovno završio u lisicama i odveden je u istražni zatvor gdje će čekati pravomoćnost presude do izdržavanja kazne.

Kakvu je reakciju presuda izazvala na licu Daruvarca koji je dan ranije priznao krivnju za premlaćivanje 18-godišnjakinje, većina zadarskih novinara nije mogla vidjeti iako su na izricanje presude čekali ispred zgrade suda od 8:30 sati.

Zbog male sudnice, raspravna sutkinja Meštrović dala je prednost samo televizijskim kućama, koje su mogle ući u sudnicu. Ostale novinare uputila je na glasnogovornika Općinskog suda Denisa Klarendića koji se nalazi u drugoj zgradi u Gradu. To je s pravom izazvalo ogorčenje kod novinara koji su se našli u diskriminirajućoj poziciji obavljanja svog posla.


View on YouTube