Županijski vijećnik Marko Pupić Bakrač uputio je priopćenje za javnost povodom odgovora koje je dobio od nadležnih za ponašanje odgovornih u Narodnom muzeju:

- Župan Božidar Longin umjesto Zlatka Begonje koji je podnio ostavku na mjesto u Muzejskom vijeću imenovao je Vesnu Sabolić inače prijateljicu Renate Peroš.

Na sjednici Županijske skupštine 10.12.2018 godine Longin je izjavio da je imenovao Marinu Vuković-Dumović za predsjednicu Muzejskog vijeća a Vesnu Sabolić za članicu kako bi bolje kontrolirali rad Narodnog muzeja. Na što sam replicirao kako ih je imenovao da bi se bolje pravile blesave i od nas radile budale. Odgovori koje sam dobio od predsjednice Muzejskog vijeća na moja pitanja u svezi ravnateljice Renate Peroš zaista su zapanjujući. Ni više mjeseci nakon pravomoćne osuđujuće presude u slučaju zapošljavanja Davida Ricova Muzejsko vijeće se nije sastalo i raspravljalo o tome ali eto hoće jednog dana. Iz dopisa predsjednice Muzejskog vijeća proizlazi da to i nije neki ozbiljan prijestup ( kao ni ostali marifetluci Renate Peroš) za koji čak eto nije ni plaćena puna kazna od 72 000 tisuća kuna već samo 2/3 kazne, sića od 48 000 kuna +6250 kuna odvjetničkih usluga +400 kuna sudskih troškova. Da bizarnost bude veća na pravomoćnu presudu podnesena je Ustavna tužba čiji troškovi sastavljanja su iznosili 6250 kuna !? I laici znaju koje su ingerencije Ustavnog suda. On odlučuje o suglasnosti zakona i propisa sa Ustavom te o eventualnom kršenju ustavnih prava ( ljudska prava i temeljne slobode), tek onda kada se iscrpe svi ostali sudski mehanizmi.

Dakle, 6250 kuna poreznih obveznika je potrošeno samo iz razloga kako bi se javnosti moglo reći ono što je izjavio Božidar Longin na Županijskoj skupštini : „postupak je još uvijek u tijeku". Kako bi se ignoriralo postojanje pravomoćne osuđujuće presude.

Već mi se vrti film. Sastali se u Medulićevoj jedan što okolo nosi torbe pune ukradenog novca, drugi što farba tunele 12 puta, treći koji zaključava i davi ljubavnicu, četvrti alkoholičar koji mlati nećaka, peti glup ko stup koji je padao razrede u osnovnoj školi. Odlučili da se diže Ustavna tužba pa će eto postupak biti u tijeku do Renatine penzije ako kojim slučajem prije završi ima i rezervna varijanta sud u Strasbourgu. Spustili podređenima na izvršavanje. I sad smo tu gdje jesmo. U scenariju kojeg se ne bi posramile ni komedije Vinka Brešana. Samo što je ovo tragedija. Nije ni čudo što mladi iseljavaju. Pa tko bi želio živjeti u ovakvoj državi ? Negativnom selekcijom u ostati će samo oni zatucani poput zastavnika Jose, gore opisanih likova i njima sličnih. Kojima je obraz kao Michelin guma ( na žalost jedna takva sjedi i u kancelariji nasuprot moje).