Do 1. ožujka traje prodaja godišnjih ribolovnih dozvola za 2019. godinu. U ŠRD Zubatac ovih dana vlada veliki interes za njima, budući da je prošle godine dobar dio zainteresiranih ribolovaca došao izvan roka, kada se više nisu mogle ishoditi godišnje dozvole, kaže tajnica ŠRD Zubatac Ela Galzina.

- S prodajom smo počeli već 1. prosinca i prodavat ćemo do kralja veljače. Dosta je onih koji lani nisu znali da se nakon 1. ožujka mogu kupiti samo višednevne dozvole, ali ne i godišnje, pa sve one koji se namjeravaju baviti ribolovom pozivamo da to obave što ranije, kaže Galzina.

Cijena kompleta dozvola za punoljetne osobe do 65 godina, u što ulazi članska iskaznica Saveza i kluba, je 480 kuna. Umirovljenicima i starijima od 65 godina cijena je 165 kuna, invalidima Domovinskog rata 115, a maloljetnim osobama 85 kuna. Za sve povlaštene kategorije potrebno je ponijeti potrebne isprave - osobnu iskaznicu ili putovnicu, rješenje o mirovini ili dokaz o trajnom invaliditetu.

Uz godišnje dozvole moguće je dodatno kupiti dozvole za parangal (200 kuna), vrše (200), osti (100), umjetnu rasvjetu (100) i lov na veliku ribu (700 kuna). Dnevne, trodnevne i tjedne dozvole koštaju u rasponu od 60 do 600 kuna, ovisno o trajanju i kategoriji za koju se nabavlja.

Na biogradskom području ribolovne dozvole moguće je kupiti radnim danom u prostorijama ŠRU Podlanica u sklopu Pučkog otvorenog učilišta ponedjeljkom i srijedom od 16:00 do 19:30 sati, te u utorak, četvrtak i petak od 9:00 do 14:00 sati.