U srijedu se nastavlja suđenje protiv Darka Kovačevića "Daruvarca" za prijetnju i nanošenje teških tjelesnih ozljeda 18-godišnjoj Zadranki L.G. 

Gotovo mjesec dana je prošlo od njegovog puštanja na slobodu koje je rezultiralo prosvjedima diljem Hrvatske. Od glasnogovornice PU zadarske Ivane Grbin doznajemo kako Kovačević uredno vrši svoje obveze javljanja policiji tri puta tjedno. Dok se čeka nastavak sudskog postupka za slučaj koji je šokirao javnost, u Općinskom državnom odvjetništvu traju izvidi nad osobama koje su u kafiću Chill out mirno gledale dok je mlada Zadranka zadobivala teške udarce. Podsjetimo, sve je zabilježeno videosnimkom.

- S obzirom da su izvidi sukladno odredbama Zakona o kaznenom postupku tajni nismo u mogućnosti govoriti o detaljima izvida, odgovorio je na naš upit glavni općinski državni odvjetnik Ivica Škara.

S obzirom da glavna rasprava nakon promjene suca kreće iz početka, sutra će u sudnici biti prisutni i predstavnici medija. Kako nam je objasnio glasnogovornik suda Denis Klarendić, rješenje suca Tomislava Šimića o izuzeću javnosti više nije na snazi. Odluka je na novoj sutkinji Mitri Meštrović koja se na posljednjoj raspravi ispričala žrtvi i njezinoj obitelji jer ne može nastaviti sa suđenjem uslijed izostanka odvjetnika obrane Andreja Korljana. Kovačevića će od srijede zastupati Boris Radman, bivši sudac Županijskog suda u Zadru. S druge strane je općinski državni odvjetnik Igor Vulić koji u svojstvu tužitelja za Darka Kovačevića "Daruvarca" traži pet i pol godina zatvorske kazne.