ZADAR - Državno sudbeno vijeće (DSV) udovoljilo je traženjima suca Tomislava Šimića koji službeno više nije sudac Općinskog suda u Zadru (OSZ) jer je od 1. siječnja premješten na Općinski sud u Sesvetama.

Sudac Šimić na zadarski je sud iz Rijeke premješten 1. srpnja 2014. godine. Njegovo suđenje prvi je put imalo nacionalnog odjeka u slučaju prodavačice koja je dobila otkaz zbog dvije fete pršuta pojedene na radnom mjestu. On ju je u sudskom sporu vratio na posao. Kada ga je Željko Rogić, tadašnji predsjednik Općinskog suda, godišnjim rasporedom premjestio na Pag, sudac Šimić također je dospio u žižu javnosti. On postaje najpoznatiji sudac Kaznenog odjela u predmetu Daruvarac iz kojeg je zbog bolesti morao biti izuzet kao raspravni sudac. To je označilo i njegov odlazak sa zadarskog suda, kojeg je, kako neslužbeno doznajemo, duže vremena tražio.

Odlaskom suca Šimića, a dolaskom petero sudaca s Prekršajnog suda, na Kaznenom odjelu Općinskog suda bit će 12 sudaca, prenio nam je informaciju godišnjeg rasporeda OSZ-a u kojem je i dalje glasnogovornik Denis Klarendić, viši sudski savjetnik. Kazneni odjel premješta se u zgradu Trgovačkog i do 1. siječnja Prekršajnog suda koji postaje prekršajni odjel Općinskog suda Zadar. Odlukom DSV-a svi suci Prekršajnog suda, njih 17, postaju suci Općinskog suda, s tim da će jedno sudačko mjesto za prekršaje i dalje biti dislocirano na Pagu.

Donedavni suci Prekršajnog suda u Zadru, Iva Brakus, Ksenija Bratković, Nediljka Dereta, Davor Dubravica, Ankica Karuc, Mitra Meštrović, Jadranka Nižić - Peroš, Nada Olić, Vjenceslav Oštarić, Teodora Projić - Škovrlj, Maria Stopfer-Mišetić, Dubravka Škalabrin-Šarić, Lorinda Tolić, Magda Troskot, Neven Troskot, Senka Vrdoljak i Slaven Vrdoljak, od 1. siječnja premješteni su u Općinski sud u Zadru.