NOVO

Zadarska policija danas je objasnila okolnosti u kojima je ubojica Čedomir Keran počinio samoubojstvo nakon trostrukog ubojstva. Potvrđeno je kako je oko sedam sati ujutro došao na adresu počinjenja ubojstva, sačekao da mu članovi obitelji otvore vrata te potom svima nanio višestruke ozljede tupim predmetom, usmrtivši ih na licu mjesta. Policija još ne otkriva o kojem se predmetu radilo.

- Tijela su prevezena u Opću bolnicu Zadar na obdukciju te ćemo tek nakon njezinih rezultata moći potvrditi o kojem je predmetu riječ, rekla nam je glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin.

Keran se nakon ubojstva mopedom odvezao u polje iznad Sukošana na području sv. Martina te počinio kombinirano samoubojstvo - zavezao je omču oko vrata te u sebe pucao automatskom puškom koju je ilegalno posjedovao.

Neslužbeno se doznaje da je iza sebe ostavio oproštajno pismo.

RANIJE

Zadarska policija jutros nije otkrila nove detalje vezane uz ubojstvo koje se jučer dogodilo u obiteljskoj kući u Sukošanu. Podsjetimo, 61-godišnji Čedomir Keran u dvojnoj je obiteljskoj kući, nakon ranijih nesuglasica, ubio 64-godišnju sestru, njenu 81-godišnju svekrvu i 37-godišnjeg sina.

U javnosti se još uvijek špekulira oko hladnog oružja kojim je ubojstvo počinjeno, te količine udaraca koje je muškarac žrtvama nanio pri usmrćivanju. Navodno je u bijesu izmrcvario neke od stradalih, ali to je još uvijek na razini špekulacije. Policija je danas tek potvrdila jučerašnje nagađanje kako je ubojica, koji je pronađen na svom imanju u polju iznad Sukošana, počinio samoubojstvo.

- Jučer nešto prije 15 sati u polju iznad Sukošana, policijski službenici Policijske uprave zadarske pronašli mrtvo tijelo muškarca u dobi od 61 godinu. Nakon provedenog očevida i kriminalističkog istraživanja osnovano se sumnja da je navedeni 61-godišnjak počinio opisana kaznena djela teškog ubojstva te da je tijekom dana počinio samoubojstvo, navode u PU zadarskoj.

Policijski službenici na mjestu događaja u Ulici Mladena Veleslavića proveli su jučer prvi dio očevida koji se nastavlja danas. U suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom policija provodi daljnje kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti vezane za navedeni događaj, priopćili su iz PU zadarske.