Prema ranijim najavama, Vijeće Mjesnog odbora Poluotok danas nije konstituirano. Za Franu Brajkovića s liste Zadarskog bloka glasovalo je troje vijećnika (dvoje iz Bloka i jedan iz SDP-a), troje iz HDZ-a je bilo protiv, dok je Donat Dobrović ostao suzdržan, čime je spriječio izbor nositelja liste na kojoj je i sam bio. Novi pokušaj konstituiranja zakazan je za sljedeći ponedjeljak u 13. 30 sati, ako se iz tog ili još jednog pokušaja ne dobije predsjednik raspisat će se novi izbori.

- Nažalost svjedočili smo očekivanom scenariju, da je čovjek s naše liste, koji je četiri dana slavio pobjedu, peti dan okrenuo priču i najavio kako nas neće podržati. Žalosno je da se postavlja pitanje hoće li na vlasti biti SDP ili HDZ, kada smo u ovo krenuli čistog srca, s namjerom da kao mali ljudi napravimo nešto u sredini u kojoj živimo, prokomentirao je nakon sjednice Frane Brajković.

Ovakav rasplet, kaže, neće ga navesti da odustane od zacrtanih ciljeva i kandidira se i na ponovljenim izborima ako do njih dođe.

- Na Poluotoku vlada dramatično stanje, što pokazuje podatak da je na ovim izborima pravo glasa imali 2.000 glasača manje nego prije četiri godine. Poluotok se ciljano vodi prema tome da postane rezervat za turiste, no mi koji tu živimo želimo dati do znanja da se s time ne mirimo. Nažalost, prošli saziv mjesnog odbora sastao se jedanput i opet izašao s istim nositeljem, što pokazuje da im do toga nije stalo.