U ponedjeljak, 7. siječnja s početkom u 10 sati počinje Zimska škola profesionalnog razvoja koje je namijenjena učenicima viših razreda osnovne škole. S obzirom da je prema današnjim uvjetima za upis u srednju školu ključno imati dobre ocjene već od petog razreda važno je na vrijeme početi poticati profesionalnu zrelost učenika. 

Prvi dan Zimske škole učenici će kroz kreativne aktivnosti saznati o čemu je sve bitno razmisliti te koje su im informacije potrebne da bi donijeli dobru odluku i upisali srednju školu koja će postaviti dobre temelje da jednoga dana rade ono što vole. Izradit će mapu koju će svakog dana upotpunjavati informacijama koje su za njih bitne. Po završetku Zimske škole učenici će mapu ponijeti sa sobom te će im ona služiti kao polazna točka za daljnje istraživanje, a često i kao motivacija za postizanje dobrih rezultata u završnim razredima.

Aktivnosti pod nazivima "Tko sam ja i što želim?", "Kakav je svijet rada koji me okružuje?" i "Kako donijeti pravu odluku?" nastavit će se do 11. siječnja, a predviđeno trajanje svake radionice je dva sata.