Trgovački sud u Zadru odredio je Branku Moriću, stečajnom upravitelju tvrtke Vox centar d.o.o., nagradu za rad u iznosu od 502.699,72 kuna. Kako je Morić u stečajnom postupku uspio unovčiti imovinu, a radilo se o zgradi nesuđenog poslovnog centra, za iznos od 7 milijuna kuna, po važećim tarifama pripao mu je iznos od pola milijuna kuna.

Stečajni upravitelji naknadu dobivaju ovisno o visini unovčene imovine kroz stečaj, pa je tako za iznos između 5 i 10 milijuna kuna predviđena nagrada od 6 posto iznosa. Stečajni upravitelj se može dodatno nagraditi ako je imovinu unovčio u roku od godine dana, ako je uspio namiriti većinu vjerovnika ili se posebno zalagao za provođenje stečajnog postupka.

Zgrada VOX centra je prodana tvrtki BOXKOR Pere Kordića, vlasnika tvrtki Frigo-kor i Triteh. U postupku namire vjerovnika jučer je priložen i račun tvrtke Heta Asset Resolution, kojoj će se iz stečajne mase platiti 3,5 milijuna kuna. Riječ je o tvrtki za naplatu potraživanja sa središtem u Klagenfurtu, koja u ovakvim slučajevima zastupa interese nekadašnje Hypo banke.