NOVO Provedenim policijskim očevidom ispred obiteljske kuće u Ulici Hrvatskog sabora utvrđeno je da je noćni požar na vozilima izazvan namjerno.

Zapaljeno je parkirano vozilo Volkswagen Tiguan u vlasništvu 62-godišnjaka, a vatra se proširila i na drugi automobil, Renault Twingo, registriran na njegovu tvrtku, poznatu u zadarskom ugostiteljskom sektoru. Izgorjeli su prednji dijelovi automobila, a šteta se još zbraja. Iako se u prvoj informaciji navodilo da je oštećeno i treće vozilo, policija je utvrdila kako ga požar ipak nije zahvatio. Zbog otvorene istrage iz PU zadarske zasad ne otkrivaju sredstvo zapaljenja.

Protiv nepoznatog počinitelja državnom se odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

RANIJE Oko 3 sata u noći izbio je veliki požar na osobnim vozilima u Ulici Hrvatskog sabora.

O događaju je odmah obaviješten JVP Zadar čiji su vatrogasci izgasili vatru. Izgorjela su dva osobna vozila, dok je treće oštećeno, javili su iz Županijskog centra 112.

Prema prvim informacijama iz PU zadarske, izbio je požar na parkiranom vozilu VW Tiguan u vlasništvu 62-godišnjaka, koji se proširio na drugo vozilo - Renault Twingo. U tijeku je kriminalističko istraživanje u sklopu kojeg se na mjestu događaja provodi očevid, kojim će se utvrditi uzrok požara, materijalna šteta te ostale okolnosti požara na zadarskoj zaobilaznici. Donosimo fotografije s mjesta događaja!