ZADAR- Novogodišnja noć u Zadru prošla je relativno mirno, doznajemo u Operativno-komunikativnom dežurstvu PU zadarske. Uz policiju, posla su imali i vatrogasci jer je u 20.30 sati požar izbio u dvorištu Tehničke škole, odnosno u  spremniku s piljevinom koja je izgorjela. Navodno je na taj aluminijski spremnik izvana pala petarda ili raketa, što će policija istražiti.

Na mjesto događaja izašli su noćas i dvojica ravnatelja Tehničke i Škole Vice Vlatkovića. Denis Prusac i Tihomir Tomčić bili su na požarištu od 21 sat do ponoći. Imali su pune ruke posla, ali i pune oči dima. No nisu mogli i da su htjeli prebrojati ogromnu količinu raketa i različitih pirotehničkih naprava koje su odjekivale tijekom ta tri sata. Bilo me je strah da nam ne doleti još jedna raketa, ispričao nam je jutros ravnatelj Tomčić, kazavši kako je bio negativno impesioniran s tolikim porivom za pucnjavom na otvorenom. Zbog požara kraj škole, Elektra je isključila i struju u obližnjoj trafostanici. Vatrogasci su, prema riječima Tomčića, bili izvrsni - brzi i efikasni. Zahvaljujući njima, šteta od požara nije velika, ali će se danas ustvrditi, istaknuo je ravnatelj  Strukovne škole V. Vlatkovića.

Drugi ozbiljniji incident, koji se vodi kao narušavanje javnog reda i mira, dogodio se sat vremena kasnije. Na Trgu Petra Zoranića, gdje su adventske kućice, policija koja je osiguravala doček, uočila je ozlijeđenog muškarca i njegovu ženu. Ona ima 37 a on 38 godina. Doznalo se kako su imali fizički okršaj sa supružnicima kojima je 38 godina a kojima je policija nakon obrade uručila optužni prijedlog za narušavanje javnog reda i mira te mjeru opreza. Alkohola je bila kod para s vidljivim lakšim ozljedama.

Jutro 2019. godine započelo je s prometnom nesrećom na raskrižju Ulice Ante Starčevića s Ulicom Petra Skoke (prema Smiljevcu). U sudaru dva vozila, kako doznajemo, nije bilo ozlijeđenih.