Grad Zadar je sklopio posao sa splitskom tvrtkom Delmat Galiot za dobavu i postavu kamenih stupića ispod bedema na Obali kralja Tomislava.

Na javni natječaj stigle su tri ponude, sve niže od procijenjene vrijednosti nabave u iznosu od 199 000 kuna. Kriterij za odabir bila je najniža cijena, a Splićani su s ponudom od 131 040 kuna (bez PDV-a) bili jeftiniji od dvije zadarske tvrtke, Bino Commerce (168 480 kn) te gradskog koncesionara Stipčevića (181 350 kn). Radnici Delmat Galiota trenutno izvode i radove na arheoloških istraživanjima na gradskoj tržnici. 

Radovi za postavljanju stupića trajat će 60 dana, a izvodit će se na nogostupima na dijelu Obale kralja Tomislava, ispod Muzeja antičkog stakla te na potezu od ribarnice do parkirališta. Uzduž Muraja prije ljeta postavljena je limena zaštitna ograda koja je za vrijeme olujnog juga završila na kolniku. Stoga je krajnje vrijeme za kamene stupiće kakvi su u kratkom roku, u režiji Županijske lučke uprave, postavljeni uz šetnicu u uvali Jazine kako bi se time spriječilo parkiranje na nogostupu.