Odjel ginekologije i porodiljstva Opće bolnice Zadar dobio je nove visokokvalitetne kolijevke i vrijednu opremu. Iza božićnog poklona stoji dugogodišnji donator zadarske bolnice Sonik koji je, zajedničkim snagama s Gavrilovićem, kroz akciju "Hvala ti za krevetić" u dvije godine prikupio preko 60 tisuća kuna.

- Prošle godine zamijenjeno je 17, a ove godine i preostalih 10 kolijevki. Nastavno na potrebe ovog odjela, doniran je i pulsni oksimetar te 10 električnih termofora. Naravno, s ovim nećemo stati, već slične akcije namjeravamo realizirati i u skoroj budućnosti, poručio je Marin Bakotić, voditelj marketinga Sonik trgovina.

Voditelj Odjela ginekologije i porodiljstva dr. Zdenko Matas na današnjoj je primopredaji istaknuo važnost nove opreme u radu. Električni termofori pomažu pri dojenju, dok pulsni oksimetar bilježi puls i zasićenost kisikom kod rodilja prilikom praćenja njihovog zdravstvenog stanja nakon određenih komplikacija. Svaka donacija je dobrodošla, pogotovo kad je za tek novorođenu djecu, istaknuo je dr. Matas.

- Sonik se opet iskazao, zahvaljujem im na donaciji te ih pozivam da to i ponove i sljedeće godine, uputio je zahvalu u ime Uprave bolnice zamjenik ravnatelja dr. Edi Karuc, dok je vlasnik trgovačkog lanca Nikola Sorić istaknuo da doniraju koliko mogu te najavio kako će to i dalje nastaviti raditi.