U medijima su se ovih dana pojavile špekulacije kako Zadarski blok, koji je dobio tri vijećnička mjesta za Mjesni odbor Poluotok, neće uspjeti formirati vlast s dodatnim glasom SDP-ovog vijećnika Danijela Radete. Dogovorom Zadarskog bloka i SDP-a Brajković je tri godine trebao biti predsjednik, a jednu Radeta. Međutim, najave kako im podršku neće dati MODES-ov član s liste Zadarskog bloka Donat Dobrović pokazale su se točnima.

Dobrović je jutros priopćenjem objasnio zašto neće dati glas nositelju liste na kojoj je i sam bio.

"Kao novoizabrani vijećnik M.O. Poluotok, ujedno i član predsjedništva G.O. MODES Zadar, a zbog konstrukcija koje se ovih dana provlače kroz medijski prostor, želim se obratiti javnosti te obznaniti svoju odluku koju sam uz podršku stranke donio u vezi s konstituiranjem M.O. Poluotok.

Naime, bez znanja mene kao vijećnika, a koliko znam i bez znanja nekih drugih kandidata sa liste pristupilo se dogovorima sa SDP-om o formiranju vlasti u M.O. Poluotok o kojima sam obaviješten tek nakon što je sve dogovoreno. S obzirom na to da je bilo govora o tome da nećemo razgovarati s nikim, nego da ćemo na konstituiranju tražiti podršku cijelog mjesnog odbora, za našeg kandidata za predsjednika, bio sam više nego iznenađen ovim razvojem događaja. Da su građani htjeli SDP odnosno HDZ na vlasti u M.O. Poluotok, oni bi dobili dovoljno glasova i bez nas. Uvjeren sam da oni građani koji su nama dali glas, nisu dali glas zato da dovedemo ikoga od njih na vlast ni na jedan jedini dan i ja ih ne namjeravam iznevjeriti.

Moja želja i moj cilj, od trenutka ulaska na listu koalicije nazvane Zadarski blok, bio je ponuditi građanima opciju koja neće ulaziti ni u kakve koalicije i dogovore niti s HDZ-om niti sa SDP-om i to mi je bila misao vodilja. Upravo HDZ i SDP su oni koji su odgovorni za to što danas imamo prosvjede zbog lošeg pravosuđa, odgovorni su za stvaranje raznih Todorića i njemu sličnih i odgovorni su za masovno iseljavanje mladih, kako iz cijele države tako i s mog Poluotoka.

Zbog navedenih razloga i zbog osjećaja odgovornosti prema građanima koji su nam dali glas, ne mogu i neću podržati koaliciju kako sa SDP-om tako niti s HDZ-om, pa makar to značilo i nove izbore", stoji u priopćenju člana predsjedništva Gradskog odbora MODES-a Donata Dobrovića.