Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić potpisala je odluku o odabiru ponude zagrebačkih tvrtki Studio Obris i Radionica Statike za usluge izrade projektne dokumentacije za rekonstrukciju i dogradnju građevine, koju koristi Dom za odgoj djece i mladeži, za potrebe Centra za socijalnu skrb i Doma za odrasle osobe Sv. Frane.

Zajednica izvođača na javni je natječaj dostavila ekonomski najpovoljniju ponudu u iznosu od 224 tisuća kuna, što je za gotovo 100 tisuća kuna niže od procjene nabave. Za posao se natjecalo još šest izvođača među kojima i dvije zadarske tvrtke, Gin-Company i Kongrad. Ponude su dostavile i zagrebačke tvrtke Eko-plan, Nugrad, Geomodeling te vukovarski Ekološki centar.

Prema projektnom zadatku, Centar za socijalnu skrb bi preselio sa sadašnje lokacije na početku Ulice Andrije Hebranga te bi u potpunosti koristio novouređene prostorije u Ulici Josipa bana Jelačića, dok bi korisnici Sv. Frane tamo dobili dodatni dnevni boravak za 14 odraslih osoba s mentalnim poteškoćama.

Zgrada na Voštarnici površine 1.156 m2 izgrađena je početkom 60-ih i od tada nije znatnije rekonstruirana. Iz nje bi preselio Dom za odgoj djece i mladeži koji bi bio organiziran kroz stambene zajednice. Ovaj je projekt tek u nastajanju i nakon izrade dokumentacije tražit će se financijska konstrukcija za njegovu izvedbu.