Imali smo priliku popričati s Danijelom Dujelom, jednim od ovogodišnjih laureata nagrade "Nasmiješeno sunce". Svaki dan svojim zalaganjem doprinosi da ulice grada budu čiste i uredne, a poznat je po svojoj temeljitosti, komunikativnosti i ljubaznosti. 

Danijel započinje svoju priču od prije 10 godina, kada je radio mnogo manjih poslova, od ugostiteljstva kao konobar, keramičar i "pitur". Zbog nesigurnosti posla nije ostao tamo pa se prije 10 godina zaposlio u Čistoći Zadar gdje i danas radi kao pometač i transportni radnik javno-prometnih površina:

- Ujutro se dižem u 5 sati, u 6 sati sam na poslu, uzmem svoja kolica i odem u kvart kojeg čistim, trenutno je to Melada...

Na pitanje kako se osjećao kad je osvojio nagradu za najboljeg gradskog čistača, Danijel nam odgovara:

- Ne smatram da sam ja bolji od svih ostalih čistača u gradu, ali pretpostavljam da je nešto prevladalo, neka sitnica. Volim svoj posao, volim s ljudima komunicirati i našaliti se, pa sam valjda nekom bio simpatičan. Kad su mi javili za osvajanje nagrade, mislio sam da me zafrkavaju, kroz smijeh govori Danijel.

Kaže i da voli biti terenac, ne voli biti "u žici". Voli biti, kako kaže, slobodnjak i nesputan te se što više kretati, to ga ispunjava. 

- Ne smetaju mi ni ljetne vrućine i sunce, ni zimske hladnoće i kiše. Po zimi se još bolje radi, zato što ti je hladno pa se moraš nekako ugrijati, smije se.

Osim što je vrijedan, Danijel ima i veliko srce pa kaže da, čisteći ulice, nalazi životinje koje redovito hrani:

- Ispod Strukovne škole svaki dan hranim mačkice, zavolio sam ih jako, govori nam Danijel za kraj ugodnog razgovora.