ZADAR - Zgrada nauprot bolnice, građena 1908. godine, na čijoj je fasadi znak upozorenja opasnosti za prolaznike jer je krov u raspadajućem stanju, trebala bi se obnoviti novcem iz EU fondova.

Medicinska škola Ante Kuzmanić, koja je iz te zgrade iselila 1997. godine, planira se vratiti kroz uređenje Regionalnog centra za kompetencije. - Škola je dobila taj status na osnovu kojeg će se javiti natječaj za europski novac. Ukupan iznos od milijardu kuna raspoređuje se putem natječaja Ministarstva znanosti koji je nositelj projekta "Škola za život" , doznajemo od ravnatelja Davora Vidakovića.

Škola je u posjedu 760 metara četvornih na dva kata te će k  tome pridružiti i potkrovlje za projekt budućeg centra. "Šufit" zgrade,  zbog legala golubova koji su našli veliku rupu u krovu, u očajnom je stanju. U pripremi za natječaj, otvorenom do 30. rujna, radi se na izradi projektne dokumentacije. Ravnatelj Vidaković je veliki optimist jer novci čekaju, istina procedura je nešto duža, ali za godinu i pol dana moglo bi se popraviti fizičko stanje zgrade u kojoj je još pet stanara. U protivnom, svi oni bi morali iz svojih kućnih blagajni prikupiti 1.7 milijuna kuna koliko je troškovnik za novo krovište kojeg su dobili od upravitelja Zadar stana.

U kakvom je stanju fasada, zorno prikazuju i fotografije koje je ovih dana smio naš foto-reporter Marko Dimić.