ZADAR - Antenski televizijski stup, visok 85 metara nova je vizura na otok Ugljan, gledajući iz Zadra.

Kako se radi i kapitalnoj investiciji Odašiljača i veze, koja će biti puštena u rad 15. svibnja kada ta državna tvrtka obilježava svoj dan, pitali smo za dodatne informacije Upravu koja je ovih dana obišla gradilište. na Ugljanu.

„Investicija OIV-a na lokaciji Ugljan - Mala Glava procjenjuje se na dvadeset milijuna kuna. Cilj projekta je podizanje kvalitete usluga i preseljenje vlastite, ali i radiokomunikacijske i telekomunikacijske opreme drugih korisnika, istočno od postojeće lokacije u krugu tvrđave Sv. Mihovil na novu lokaciju na vrhu Mala Glava. Novi objekt koji se nalazi na zemljištu u vlasništvu OIV-a sastoji se od antenskog stupa visine 85 metara te pogonskog objekta za smještaj uređaja i opreme. Građevinski dio obavlja zadarska tvrtka Diklo-gradnja d.o.o., doznali smo iz OIV.

Nakon što su iz OIV pristali na izmještanje antenskog stupa sa sv. Mihovila, iz OIV najavljuju kako ostvarenjem njihovog novog projekta ta uzvisina otoka Ugljana ostaje slobodna. U bliskoj budućnosti tamo će biti moguća obnova tvrđave i kreacija interpretacijskog centra u kojem će se prezentirati baština zadarskih otoka, a što je i ranije najavljivano, poručili su iz Odašiljača i veza.