ZADAR - U idućoj godini četvero specijalista zadarska bolnice odlazi u mirovinu. Nekima od njih, kao što je to već odlučeno na Upravnom vijeću bit će produžen ugovorni rad na 12 a nekima na tri mjesece.

Uvjete za mirovinu tijekom 2019. godine imat će dr. Vesna Mišković (specijalist endokrinologije) dr Željka Škunca (spec. hematologije), dr. Mladen Srzentić (spec. otorinolaringologija i maksilofacijalna kirurgija), dr. Aleksandar Knežević (spec. kardiologije i kliničke farmakolog. U godini koja je pri kraju u mirovinu je otišao dr. Jadranko Turčinov ali je ostao raditi na ugovor, dok su bolnicu napustili cijenjeni specijalisti dr. Ante Anić i dr. Vedran Basioli.

Iz Ravnateljstva bolnice na naš upit od tome tko su liječnici koji odlaze u mirovinu, a da bi to znali pacijenti, odgovorili su kako se prema njihovoj evidenciji radi o četvero liječnika specijalista. O mogućem produljenju ugovora o radu odlučivat će se temeljem zahtjeva voditelja službi odnosno odjela, a sve prema potrebama organizacijske jedinice te mogućnostima ustanove, dodaje se u njihovom odgovoru. Suglasnost o tome daje Ministarstvo zdravstva koje nema izbora s obzirom na deficit kadrova