Zadarska politička scena bogatija je za još jednu stranku - GLAS - Građansko liberalni savez. Osnivanje zadarske podružnice sinoć je došla podržati predsjednica stranke Anka Mrak Taritaš.

"U Zadru želimo biti glas razuma, pokretač promjena" - kazala je Mrak Taritaš koja od zadarske podružnice očekuje daljnje jačanje i izlazak na lokalne izbore.

Pa lokalna politika u Zadru ja uobičajena i to već ide tako godinama, i nekako se ljudi naviknu kad ide godinama da je sve isto, a mi samo želimo poslati poruku kako nije sve isto - da ima mogućnost za djelovanje i da treba biti mogućnost za promjene. Mii želimo biti jedan od elemenata promjena u gradu Zadru, izjavila je Mrak Taritaš

Novoizabrani predsjednik zadarske podružnice GLASA- a Gojka Bukvić (gimnazijski profesor) kazao je kako do sada nije bio politički aktivan.-  Pokušat ćemo ukazati na problem i ponuditi rješenje za nekakav problem, biti u svemu dosljedni, želimo biti jedna čvrsta oporba i ukazivati na sve ono što nije dobro. Primjer su ovi radovi koji traju mjesecima, zatvorenih ulica,  pravosudni problem koji je odjeknuo u Zadru, naveo je novi zadarski glas kojem tek predstoji ulazak na lokalnu političku scenu.