Na Narodnom trgu u Zadru danas je započelo skupljanje donacija za obnovu ugroženih šumskih područja Zadarske i Šibensko-kninske županije u sklopu kampanje "Svim na Zemlji, daruj drvce!" koju su pokrenule udruge Zelena akcija, Eko-Zadar, Eko Zrmanja i Ekološka udruga"Krka" Knin.

Donacijom od 20 kuna Zadrani mogu donirati sadnju najmanje jedne mladice drva, za što će dobiti zahvalnicu sa simboličnim opisima četiri stabla: Silvio Crnika, Pinija Lužnjak a.k.a. DJ Smola, Borut Cer i Duglazija Iglić Borovčak iz pl. porodice Borovki, Može se upisati iime drage osobe kojoj žele pokloniti buduće drvce za nadolazeće blagdane.

- Osim požara u našim su šumama velik problem ilegalna sječa i nelegalna odlagališta otpada. Samo u Zadarskoj županiji prošle je godine sanirano 1.500 tona otpada iz šuma. Doniranjem novca za pošumljavanje prepoznajemo važnost šuma i našeg ekosustava,ističe Marija Mileta iz Zelene akcije.

Donacije se skupljaju od 11.12. 2018. do 12.1. 2019. godine, a svi oni koji žele donirati putem interneta, svoje podatke mogu ostaviti u online obrascu kako bi dobili zahvalnicu, potvrdu, fotografije i izvještaje koji će popratiti sve faze nastanka novog zelenila. Online donacije se uplaćuju na IBAN udruge Eko Zrmanja (HR9724070001500003882). Pod primatelja navedite "Ekološka udruga Zrmanja", a poziv na broj može biti 00.