Svake godine u predbožićno vrijeme u okviru radne terapije i rehabilitacije pacijenti Psihijatrijske bolnice Ugljan vrijedno pripremaju različite scenske točke kako bi ostalim pacijentima barem malo uljepšali nadolazeće blagdanske dane. 

Ove je godine predstava održana 19. prosinca na radost i pacijenata i djelatnika nakon čega je održan mali zajednički domjenak. Zahvaljujući brojnim donatorima koji su se ove godine odazvali na poziv Bolnice pacijenti su uživali u slatkim i slanim božićnim delicijama.

- Rijetko kad čovjek osjeti ljubav, sreću, toplinu i potrebu za bližnjima kao na Božić. Želimo od srca zahvaliti svima koji su svojim slatkim i slanim proizvodima uljepšali druženje i donijeli dašak božićne čarolije: Pekara „Kroštula", Pekara „Voštarnica", Slastičarna „Allo", „Maraska", Obrt za proizvodnju slastica i ribarstvo „Cukarin",  „Sonik", Pekara „Foša", „Tvornica kruha Zadar", „Mlinar", „Bakmazu d.o.o",Pekara „Dalmatinka" i vrijednim članicama facebook grupe „Što se kuha", poručuje ravnatelj Mladen Mavar.