Grad Zadar je napokon objavio natječaj za dovršetak Centra Mocire s procjenom vrijednosti od 17 milijuna kuna bez PDV-a. Taj iznos planiran je u proračunu za 2019. godinu kao dotacije dvaju ministarstava koji su zajedno s Gradom Zadrom potpisnici ugovora o završetku centra za kojeg je kamen temeljac položen davne 2007. godine. Početak radova planira se u veljači sljedeće godine, ako natječaj po europskim standardima prođe bez žalbe.

Rok  na dovršenju i dogradnji Centra za odgoj, obrazovanje, rehabilitaciju i smještaj osoba s posebnim potrebama „Mocire" trebao bi biti devet mjeseci.

Legalizaciju postojećeg projekta radila je zadarska arhitektica Maja Žuvanić sa svojom tvrtkom Optima dok je glavni projektant na tom zahtjevnom poslu Boris Brković (Brković inženjering). Kako javnost godinama percipira da je taj centra dovršen, iz projektne dokumentacije i velikog iznosa ulaganja, jasno je kako tu ima još puno posla.

Rekonstrukcija se odnosi promjene unutar zgrade radi poboljšanja i prilagodbe
suvremenim propisima, dovršetak i popravak oštećenih podnih obloga, dijelovi fasadnog omotača te izgradnju kompletno nove dilatacije namijenjene sportskoj dvorani s pratećim prostorijama. Također na parceli je predviđena i izgradnja trafostanice. Sve to povećat će izgrađenost površine Centra Mocire u kojem će biti dječji vrtić Latica, škola Voštarnica te prostor socijalne skrbi za osobe s poteškoćama u razvoju.

Centar Mocire gradila je tvrtka Alkom koja je bila angažirana i na dovršetku Poliklinike u vrijeme ministra Darka Milinovića. Alkom je završio u stečaju a iza njega su u Zadru ostali repovi nedovršenih skupih projekta i sudski sporovi s investitorima. U odnosu na 45 milijuna kuna početne vrijednosti izgradnje Centra Mocire, 17 milijuna kuna procjene vrijednosti za dovršetak nije mali novac. Građevinske tvrtke, koje se budu javile na natječaj, tražit će još i više.