Na svečanoj novogodišnjoj sjednici Izvršnog odbora Hrvatskog planinarskog saveza održanoj 17. prosinca, PD Paklenica iz Zadra dobila je dva posebna priznanja za godinu na izmaku. Domarica Irena Šaran dobila je priznanje za najboljeg domaćina planinarskog objekta, a PD Paklenica je dobilo priznanje za najbolji rad s mladima u 2018. godini.

Ove je godine na razini Hrvatske organizirano 11 službenih planinarskih škola za mlade u planinarskim društvima, koje je uspješno završilo 233 djece. Organizacijom škole za mlade posebno se istaknulo PD Paklenica iz Zadra; u izvedbi je aktivno surađivalo s lokalnom stanicom vodiča i JU Nacionalni park Paklenica, ističe se u obrazloženju.

Najbolji domaćin planinarskog objekta je Irena Šaran, odnedavno domarka planinarskog doma u Velikoj Paklenici. Pobrinula se za dobru i kompletnu opskrbu te raznoliku ponudu u domu koji posjećuje mnogo planinara, izletnika i turista. Mnogi su od njih izrekli već brojne pohvale za čistoću i urednost spavaonica, kao i za okoliš doma. Posebno vrijedi istaknuti i dobru suradnju domarke s JU NP Paklenica.