U petak od 10 do 12 sati na Narodnom trgu u Zadru održat će se skupljanje donacija za obnovu ugroženih šumskih područja Zadarske i Šibensko-kninske županije u sklopu kampanje "Svim na Zemlji, daruj drvce!" koju su pokrenule udruge Zelena akcija, Eko-Zadar, Eko Zrmanja i Ekološka udruga "Krka" Knin.

Minimalnom donacijom od 20 kn građani i građanke imat će priliku donirati za sadnju najmanje jedne mladice drvca čija vrsta i mjesto sadnje će biti dogovorena sa stručnjacima Hrvatskih šuma tijekom 2019. godine.  Na zahvalnice sa simboličnim opisima četiri stabla > Silvio Crnika, Pinija Lužnjak a.k.a. DJ Smola, Borut Cer i Duglazija Iglić Borovčak iz pl. porodice Borovki, građani i građanke moći će upisati svoje ime ili ime drage osobe kojoj žele pokloniti buduće drvce za nadolazeće blagdane.

Donacije se skupljaju od 11.12. 2018. do 12.1. 2019. godine, a svi oni koji žele donirati putem interneta, svoje podatke mogu ostaviti u online obrascu kako bi dobili zahvalnicu, potvrdu, fotografije i izvještaje koji će popratiti sve faze nastanka novog zelenila. Online donacije se uplaćuju na IBAN udruge Eko Zrmanja (HR9724070001500003882). Pod primatelja navedite "Ekološka udruga Zrmanja", a poziv na broj može biti 00. Zahvalnice u pdf obliku slat će se svakih 3-4 dana na mail adresu koju navedete u obrascu. Pritom iz udruga mole građane i građanke da upišu ispravnu mail adresu i provjeravaju spam folder. Ako donirate online, sami možete proslijediti ili isprintati zahvalnicu i ukrasiti ju u pravi fizički dar. Ako bude problema sa zahvalnicom (npr. ime je krivo deklinirano ili je nema više od tjedan dana) obratite se na mail Zelene akcije info@zelena-akcija.hr . Više o kampanji možete saznati ovdje.