U subotu je održan XXVII Međunarodni Božićni turnir u hrvanju za dječake i kadete. Na turniru je sudjelovalo 240 natjecatelja, 37 ekipa iz 14 zemalja: Rumunjska, Švedska, Mađarska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Češka, Grčka, Makedonija, Moldavija, Crna Gora, Ukrajina, Slovenija, Italija i Hrvatska, što je ujedno pokazatelj o kako važnom i poprilično natjecateljski konkurentnom turniru se zapravo radilo. Hrvački klub Zadar u ovoj kategoriji predstavio se sa dva hrvača: Roko Strika (uzrast dječaka-kategorija do 73 kg) i Renato Bušljeta (uzrast kadeti-kategorija do 71 kg).

Renato je u konkurenciji imao 23 hrvača, prvu borbu izgubio je od vrlo iskusnog predstavnika Moldavije, koji je nažalost izgubio od predstavnika Mađarske što je značilo kraj natjecanja za Renata. Roko Strika u uzrastu starijih dječaka ostvario je do sada najbolji rezultat za klub na Božićnom turniru osvajanjem prvog mjesta. Roka je do prvog mjesta čekao vrlo težak put, prva borba bila je protiv predstavnika Češke, zatim druga borba protiv predstavnika Crne Gore, dok se u polufinalu borio protiv predstavnika iz kluba Hrvatski Dragovoljac, a u samom finalu pobijedio je predstavnika Ukrajine. Za mali zadarski klub to je zaista veliki uspjeh, kako za našeg hrvača, tako i za trenere koji daju svoj maksimum. Ovog ljeta su uspjeli stvoriti nešto normalnije uvjete za treninge uređenjem hrvačke dvorane na Bokanjcu, ali i dalje su potrebna dodatna ulaganja, koja svakako bez sponzora i podrške grada Zadra nisu moguća.

U klubu postoji još dosta mladih potencijala, koji prije svega predstavljaju naš grad Zadar, a isto tako i našu zemlju. Nakon 21. prosinca hrvači će se kratko odmoriti, a zatim ih očekuju zimske pripreme u Gospiću koje traju od 2. do 6. siječnja.