Vijest o smrti mons. dr. Pavla Kere, istaknutog kulturnog radnika značajnog u hrvatskim okvirima, dirnula je poštovatelje njegovog djelovanja i izvan Zadarske nadbiskupije. U zahvalnosti za veliki kulturni, znanstveni i eruditski doprinos dr. Kere koji je bio 42-godišnji ravnatelj i voditelj Stalne izložbe crkvene umjetnosti u Zadru, zbirke koja je prepoznata i u svjetskim razmjerima, brzojav sućuti zadarskom nadbiskupu Želimiru Puljiću uputila je dr. Nina Obuljen Koržinek, ministrica Ministarstva kulture RH u petak 14. prosinca.

Izražavajući „sućut uime Ministarstva kulture RH, hrvatske kulturne javnosti i svoje osobno", ministrica Koržinek piše da ju je rastužila vijest o smrti dr. Kere.

„Don Pavao Kero gotovo pola stoljeća vodio je dragocjenu zbirku zadarskih sakralnih umjetnina čije značenje uvelike nadilazi regionalne i nacionalne kulturno-povijesne okvire. Izuzetno preuzetna bijaše njegova skrb o očuvanju fundusa ne samo zbirke čiji je bio voditelj, već i ukupnosti sakralne baštine Zadarske nadbiskupije. U tom je kontekstu na najbolji način ostvario suradnju sa svim odgovarajućim kulturnim i znanstvenim institucijama u Zadru, a posebno s Upravom za zaštitu kulturne baštine Ministarstva kulture i Hrvatskim resaturatorskim zavodom".