Zadranin D. Z. osuđen je na Prekršajnom sudu na kaznu zatvora od pet dana zbog vrijeđanja policajaca koji su došli na intervenciju zbog nasilja u obitelji. Kako je utvrđeno tijekom sudskog postupka, on je policajce koji su pozvonili na vrata pitao tko ih je zvao, na stubištu ih omalovažavao i vrijeđao, govoreći im "što vi hoćete koju p. m. od.., popušite mi...".

Zbog alkoholiziranosti policajci nisu mogli obaviti razgovor. Ušli su u stan gdje su vidjeli nered i žensku osobu kojoj je bila natečena glava i imala je tragove krvi ispod nosa te je bila također jako alkoholizirana. Odveli su ga u postaju gdje je tražio da mu se omogući metadonska terapija, negodujući što mu ona nije pružena.

Sud je zbog nedostatka dokaza odbacio optužbu da je na izvanbračnu suprugu, nakon što je počela prati pod, vikao „majku ti j., kurvetino jedna, kravo, zašto pereš taj pod!" te je potom s obje ruke gurnuo u predjelu uslijed čega ona glavom udarila u pod. U svojoj obrani okrivljenik je priznao alkoholiziranost, ali je sporni događaj opisao kao upozorenje partnerici da ne pere balkon s kojeg je prije toga pala i ozlijedila se. On ju je samo povukao s balkona, tvrdio je, a ne zna je li ona zbog toga pala preko posude za pranje poda. Kako sud ni nakon nekoliko poziva nije uspio doći do njegove partnerice, odbacio je optužbu zbog nedostatka dokaza.

S obzirom da je okrivljenik nakon događaja zadržan u pritvoru, odslužio je cijelu kaznu propisanu presudom te se u pritvor neće morati vraćati.