ZADAR- Iz gradske uprava do kraja ove godine odlazi osmero zaposlenika a isto toliki broj ih je primljen, informacija je koju smo na naš upit dobili iz Grada Zadra.

Među njima je i najdugovječniji sudionik gradske vlasti Radovan Dunatov koji u mirovinu odlazi s mjesta pročelnika za kulturu i sport. Iz gradske uprave u mirovinu odlazi i zamjenik voditelja Odsjeka za komunalno redarstvo Mile Brkić. Odlazi, doznajemo i Vlado Paleka  koji je operativno vodio  nadzor komunalnih poslova. Umovljenje je dočekala dugogodišnja tajnica gradonačelnicima Zadra - Mirjana Dragičević. Broj zaposlenih na kraju 2017. i ove godine je 175, tvrde u kadrovskoj službi Grada Zadra. Vjerojatno je taj broj bez natječaja za zapošljavanje na novo radno mjesto koji je u tijeku a riješit će se početkom iduće godine. Dogodine će doći do znatnog rasta iznosa za plaće gradske uprave koje se povećavaju (vraćaju) 10 posto.

Gradska uprava, uz zgradu Gradske vijećnioce na Trgu, radi na još dvije lokacije: u zgradi kod crkve sv. Krševana i na katu Gradske tržnice.

Posljednjih 10 godina najavljuje se uređenje Velike vijećnice, a tek ove godine je izmjenom plana javna nabave planiran iznos od 55 tisuća kuna za izradu projekta. Za ugradnju portirnice kao jedine promjene u toj zgradi u planu je bilo 25 tisuća kuna. Prije toga je izmjenjeno krovište zgrade na Trgu, izgrađene za vrijeme talijanske vlasti u Zadru.