Zadarska županija raspisala je novi natječaj za izvođenje građevinsko-obrtničkih i elektrotehničkih radova na energetskoj obnovi školske zgrade u Perivoju Vladimira Nazora u kojoj su smještene četiri zadarske škole - Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, Gimnazija Jurja Barakovića, Gimnazija Vladimira Nazora i Prirodoslovno-grafička škola. Podsjetimo, na prvi natječaj raspisan ovog proljeća javile su se tri tvrtke, ali su sve ponude premašile procijenjenu vrijednost od 5,7 milijuna kuna.

U novom natječaju iznos predviđen za energetsku obnovu škole je 6,32 milijuna kuna bez PDV-a. Za taj iznos od izvođača se očekuje postavljanje toplinske izolacije na vanjske zidove, ravni krov, rekonstrukcija drvenog krovišta, zamjena vanjske stolarije te unutarnje rasvjete. Prelaskom iz sadašnjeg energetskog razreda D u energetski razred A potrošnja energenata trebala bi se smanjiti najmanje za trećinu, što će školi i osnivaču donijeti veliku uštedu.

Dio sredstava za obnovu škole osiguran je preko Europskog fonda za regionalni razvoj, u okviru Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija" 2014-2020. Iz njega će se, kaže pročelnik Ivan Šimunić, pokriti 35 posto projekta, a od preostalih 65 posto pola iznosa će se povući iz Fonda za regionalni razvoj. Na istaknutu cijenu Zadarska županija trebala bi izdvojiti oko 2 milijuna kuna.

Zbog mogućeg sukoba interesa kao ponuđači su isključeni Angela d.o.o., Magnolia d.o.o. i 3LMC d.o.o. Predviđeni početak izvođenja radova je siječanj 2019. godine, a rok za izvođenje iznosi 200 dana.