ZADAR- Prema urbanističkom planu i projektnoj ideji i dokumentaciji Block projekta te investiciji D- Marin, Zadar je dobio novi nautički sadržaj.

U gabaritima marine Borik nastala je prava marina. Umjesto kontejnera u kojim se od početka odvijala nautička djelatnost, izgrađeni su svi sadržaji potrebni za marinu koja je nekad bila dodatak hotelima Borik. U marini je izgrađen suvremeni objekt unutar kojeg je sve što im treba: recepcija, parkiralište, skladište, ugostiteljski sadržaj s bazenom te još dva prostora koje će dovršiti novi korisnici u skladu s potrebama marine, navodi glavni projektant, Željko Predovan, dodajući kako s tim projektom nitko nije ugrožen. Zid s kojim je marina odvojena pogledom od prolaznika ne strši u prostoru a bit će kamufliran predviđenim zelenilom kojim je oplemenjen kopneni dio marine.
Investitori, D-Marin u vlasništvu Dogus grupe uložili su dva milijuna eura. Nakon tehničkog pregleda dobili su uporabnu dozvolu čime nova marina nastala na dijelu kopna i dijelu od 2350 metara nasutog mora, može biti u funkciji. Broj od 177 vezova u morskom dijelu marine Borik nije se povećavao.

Arhitektonsko- građevinskom preobrazbom od jedne male i neugledne marine, dobijen je kvalitetan nautički prostor.