Oporbeni vijećnici Suzana Jakovac (SDP) i Stipe Bijeliš (NHR) zatražili su na jučerašnjoj sjednici Županijske skupštine poništavanje odluke o naplati parkinga kod zgrade Poliklinike Opće bolnice Zadar objašnjavajući kako postojeće rješenje nije najspretnije za djelatnike i pacijente.

Cijena parkinga određena je u iznosu od 4 kn/sat, dok je prvih 30 min besplatno.

- U trgovačkim centrima građanima je osiguran besplatan parking, a u bolnicu je postao luksuz doći. Prema mom izračunu, zaposlenici koji rade 40 sati tjedno morali bi izdvojiti 640 kuna mjesečno za parking kod zgrade. Htjeli ste uvesti red, a nastao je nered. Parkiralište Poliklinike zjapi prazno, a okolna mjesta i ulice su prepune. Upravno vijeće koje je donijelo odluku trebalo bi i je poništiti, kako bi parkiranje bilo besplatno za pacijente i zaposlene, istaknuo je Bijeliš ponovno nudeći rješenje - besplatno parkiranje uz prikaz uputnice.

Župan Božidar Longin naglasio je kako je cilj bio napraviti red, kako na parkingu Opće bolnice Zadar, tako i ispred Poliklinike.

- Uprava Opće Bolnice Zadar pokušala je naći primjereno rješenje koje će zadovoljiti sve korisnike bolnice. Parking ispred Opće bolnice preuzet će gradska komunalna tvrtka Obala i lučice te bi se na taj način tamo trebao uvesti red. Što se tiče Poliklinike, ako se ovaj sustav naplate parkinga ne pokaže djelotvornim, sigurno je da ga se može i promijeniti, poručio je zadarski župan.