žaliteljima, poljskom Control Processu 100.781 kunu za troškove žalbe, od čega sto tisuća kuna ide njihovom odvjetniku koji je sastavio žalbu.

Prvi natječaj, iste procijenjene vrijednosti 295 milijuna kuna, poništio je uz suglasnost suvlasnika te tvrtke, sam direktor Eka, Dino Perović. Ishod drugog natječaja su bile ponude tvrtke "Riko" (koja je u vlasništvu SAS-a) s 368 milijuna kuna, dok je "Control Process" ponudio za taj posao 439 milijuna kuna.

Izabran je Riko koji je dao ponudu s više partnera -  podizvođača, među ostalim je naveden i zadarski Lavčević, ali su ispali sporni oni iz Italije. Odluka je obrazložena na 21 stranici.
Komisija je otkrila kako su talijanske firme "A2A S.p.A." i "Mion Ventroltermica Depurazioni" dostavili neodgovarajuću ispravu o plaćanju doprinosa za socijalno osiguranje. Drugi "krimen" odabira, kojeg je kao navod žalbe prihvatila Državna komisija je ovjera o nekažnjavanju kod javnog bilježnika, umjesto potvrde sudskih ili upravnih vlasti koju nisu dostavile  ovlaštene osobe iz ponude. To je ocijenjeno kao naročito bitna povreda javne nabave a odnosi se za podizvođače tvrtke Riko: talijanske tvrtke "A2A S.p.A." i "Mion Ventroltermica Depurazioni" kao i njemačku tvrtku "Wehrle Umwlt Gmbh".

Cijela ta gungula bit će na kraju i vjerojatno do kraja godine završena s odabirom istog izvođača koji će ispraviti propuste, utvrđene odlukom Državne komisije.