Policijska uprava zadarska je krajem studenog općinskom državnom odvjetništvu podnijela kaznene prijave protiv 14-godišnjaka i 23-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijetnje.

Dvojica mladića pozivima preko mobitela zastrašivala su 18-godišnju djevojku, oštećenicu u slučaju Daruvarac. Mlada Zadranka isti je dan prijetnje prijavila policiji koja je ubrzo otkrila tko stoji iza poziva.

Podsjetimo, u tijeku je suđenje protiv 31-godišnjeg Darka Kovačevića zbog prijetnje i nanošenja teških tjelesnih ozljeda 18-godišnjakinji u kafiću u Ulici Nikole Tesle. Tereti ga se da je 28. svibnja, nakon što je u ugostiteljski objekt donio ručnu bombu, zaprijetio 18-godišnjoj Zadranki da će, ako ga prijavi policiji, ubiti nju i njenu obitelj. U istom kafiću 13. lipnja brutalno ju je pretukao udarajući joj glavom o umivaonik. Kada je pobjegla u unutrašnjost objekta, on ju je uhvatio za kosu, bacio na pod te ju više puta udario nogom u tijelo i glavu.

Suđenje za slučaj koji je šokirao hrvatsku javnost odvija se iza zatvorenih vrata zbog zaštite osobnog i obiteljskog života 18-godišnjakinje. Nakon što je prošli tjedan sudac Tomislav Šimić odstupio zbog zdravstvenih problema, postupak je preuzela nova sutkinja Općinskog suda u Zadru Mitra Meštrović. Ona je, prema informacijama kojima raspolaže Zadarski list, nastavak glavne rasprave zakazala za 10. prosinca te pozvala sve svjedoke koje Šimić nije stigao ispitati. Nepravomoćna presuda tako bi mogla biti donesena prije 14. studenoga, kada Kovačeviću istječe rok zadržavanja u istražnom zatvoru.