Prekršajni sud u Zadru donio je okrivljujuću presudu protiv 72-godišnjeg Zagrepčanina koji je 7. srpnja u 11,30 sati u obiteljskoj kući na Viru počinio psihičko nasilje u obitelji na štetu svoje izvanbračne 73-godišnje supruge.

Bez ikakvog povoda on je počeo na nju vikati riječima „Kurvo, opet si se jeb*** s drugim". Sjeo je za stol kako bi popio vino te opet počeo vikati na nju optužujući je za prijevaru. Ubrzo se ustao i izišao iz kuće, a 73-godišnjakinja je pozvala policiju zbog osjećaja povrede dostojanstva i uznemirenosti. Službenici PU zadarske 72-godišnjaku su očitali koncentraciju alkohola od 1,51 promila. Upravo je neumjerenost u piću koristio kao obranu na sudu navodeći kako mu je žao što je tako izvrijeđao svoju izvanbračnu suprugu s kojom je već 26 godina u vezi. Ona se složila da je krivac za sve alkohol ističući kako joj je on dobar čovjek i da joj je bilo teško zvati policiju, ali je morala jer ju je toliko maltretirao sa svojim ljubomornim ispadima.

Prekršajni sud 72-godišnjaku je izrekao kaznu zatvora u trajanju od 10 dana, umjesto koje se primjenjuje uvjetna osuda u trajanju od šest mjeseci.