U sklopu druge faze preseljenja, od četvrtka, 6. prosinca, u novim prostorima na 3. katu zgrade Poliklinike Opće bolnice Zadar s radom započinju ambulante Odjela za pulmologiju.

U sklopu odjela bit će preseljene sljedeće ambulante: pulmološka ambulanta, ambulanta za opstruktivne bolesti pluća i laboratorij za funkcionalno ispitivanje pluća.

- Prostori u potpunosti zadovoljavaju sve propisane uvjete u pogledu prostora, radnika i medicinsko-tehničke opreme za obavljanje specijalističko-konzilijarne zdravstvene djelatnosti, javljaju iz OB-a. 

Osim ambulanti Odjela za pulmologiju, u nove i suvremene prostore s danom 6. prosinca bit će preseljene i sljedeće dermatološke ambulante Poliklinike: opća dermatološka ambulanta te ambulante za estetsku dermatologiju, fototerapiju i za venerologiju. One su smještene na 1. katu zgrade na Relji. 

U trećoj, završnoj fazi preseljenja u Polikliniku bit će otvorene ambulante za audiologiju i vestibulologiju i odjeli za laboratorijsku dijagnostiku, kliničku radiologiju i hemodijalizu. Trenutno je u tijeku izrada troškovnika i specifikacija za nabavku opreme i namještaja.