ZADAR- Novinar francuske državne televizije TF1, Fabrice David stigao je u Zadar kako bi snimio dokumentarac o Luki Modriću, povodom dobivanja Zlatne lopte na svečanosti sinoć održane u Parizu. Modrić je odnedavno i počašćen građanina, a o njegovim dječačkim danim i prvim nogometnim koracima, govorili su njegovi suigrači i oni koju su s njim dijelili izbjegličke dane. Zadarska priča o Modriću obilježit će nedjeljnu emisiju Telefoot čija gledanost doseže dva milijuna. Francuska televizija angažirala je Ivicu Štorića koji je pripremio priču. On je pronašao sugovornike te angažirao domaće snimatelje Eugena Šarića i Hrvoja Mavru.

Najveći problem je bio s ocem Luke Modrića, Stipom koji mu se danima nije javljao da bi ga zvao iz Pariza gdje je s Lukinom majkom, Radojkom otišao na spektakularnu dodjela. Htio je Štorić angažirati i olimpijskog i svjetskog prvaka u jedrenju Šimu Fantelu koji je s Lukom igrao nogomet u osnovnoj školi ali je i on izvan Zadra, na regati. Ali je u zamjeni bio drugi Šime, televizijski novinar Šime Vičević koji je vično na engleskom govorio Francuzima o značaju Luke Modrića u Zadru.

Štorić je zapravo kreator televizijske promocije Zadra u Francuskoj preko počasnog građanina i nogometne zvijezde Modrića.