Prvim danom prosinca završen je projekt InZad inkubator 2.0, ukupne vrijednosti 6.1 milijuna kuna, u sklopu kojeg je EU novcima obnovljen poduzetnički inkubator na Novom Bokanjcu. Radove je izveo zagrebački ECCOS inženjering za 3,2 milijuna kuna (bez PDV-a).

- U postojećim gabaritima uspjeli smo obogatiti postojeći prostor s nekoliko novih funkcionalnih cjelina - manja sala za sastanke, predinkubacijski ured, laboratorij za izradu 3D modela, natkrivenu terasu i vrlo ugodni lounge prostor za kojeg vjerujemo da će postati novo mjesto druženje i interakcije među poduzetnicima. Preuređena je i multifunkcionalna dvorana koja sad, osim konferencijske, ima i funkciju IT učionice, provela nas je u obilazak Ana Odvitović, voditeljica sektora za razvoj poduzetničke infrastrukture Inovativnog Zadra, gradske tvrtke koja upravlja inkubatorom u Ulici Grgura Budislavića.

Ona je zahvalila i stanarima, među kojima je i ZADRA NOVA, na izuzetnoj susretljivosti po pitanju izvođenja samih radova.

- Htjeli smo im izaći u susret, nismo željeli da prekinu poslovanje, a oni su u svakom trenutku bili spremni preseliti se u drugi prostor i prilagoditi se novim okolnostima. Nadam se da će im u obnovljenom Inzad inkubatoru sada biti ugodnije, istaknula je Odvitović.

Kraj projekta obilježio je posljednji Friday Talks @InZad uz inspirirajuću priču Tomislava Cara, čiji je Infinum od kuhinje dogurao do svjetski priznate korporacije koja zapošljava 180 djelatnika u uredima u Hrvatskoj, Sloveniji te "preko bare" u Americi. Besplatne ulaznice za njegovo gostovanje su "planule", a zanimljiv gost svoj je honorar donirao humanitarnoj udruzi za djecu s posebnim potrebama.

- Friday Talks pokazao je da Zadru nedostaje kvalitetnih IT evenata, što se najbolje vidi po brojkama sa svakog druženja. Kroz tri događaja, uz Mateju Zbodulju, Alberta Gajšaka i Tomislava Cara, prošlo je preko 200 ljudi. Njihove priče su nevjerojatne, stoga ne čudi velik interes. Najveća boljka nam je bila hoće li biti dovoljno mjesta, morali smo otvarati i tzv. liste čekanja. Koncept je neformalan i opušten razgovor što je motiviralo ljude da se uključe i sa svojim pitanjima. Naša je velika želja vraćati lokalnoj zajednici te zahvaljujem Inovativnom Zadru jer su nas odabrali za partnere. Čim uspijemo osigurati resursne uvjete, ponovit ćemo ovakav događaj, rekao je Marko Mišulić, vlasnik tvrtke Rentlio, koji se odlično snašao i ulozi voditelja.

Uspješnu sinergiju između javnog i privatnog sektora naglasila je i Odvitović.

- Obnovljeni InZad inkubator nastavit će i dalje s aktivnostima podrške poduzetništvu na način kako je to radio i do sada, u smislu osiguranja prostora i resursa IT usluga, ali isto tako planiramo i pojačati dio popratnog programa i edukacija, najavila je predstavnica Inovativnog Zadra.

Projekt InZad inkubator 2.0 započeo je 1. rujna 2017. godine, a partneri Inovativnom Zadru u provedbi bili su Grad Zadar i ZADRA NOVA.