Voditelj Službe kriminalističke policije PU zadarske Bore Mršić i zamjenica glasnogovornika Sonja Šimurina predstavili su javnosti nove uspjehe Odjela kriminaliteta droga u tijeku mjeseca borbe protiv ovisnosti.

U noći s petka na subotu u Zadru policijski službenici su kod 44-godišnjeg vozača Mazde pronašli 505 grama amfetamina tzv. speed, 100 komada ecstasyja i manju količinu kokaina.

- Karakteristično je da je amfetamin bio u obliku paste koju preprodavači miješaju s raznim punilima, pri čemu se masa droge višestruko poveća, tako bi ova količina na zadarskom narko tržištu, kojem je bila i namijenjena, dostigla cijenu i veću od 200 000 kuna, rekao je Mršić.

44-godišnjak je priveden pritvorskom nadzorniku, a Općinskom državnom odvjetniku u Zadru protiv njega je podnesena kaznena prijava zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar u mjestu Zaton tijekom vikenda zaustavili su i vozilo BMW, kojim je upravljao 18-godišnjak, a kao putnici su se nalazili 17-godišnjak i 18-godišnjak. Kod 17-godišnjaka je pronađeno 20 grama marihuane, a kod 18-godišnjeg putnika 50 grama marihuane i digitalna vaga. Protiv obojice je podnesena kaznena prijava zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.