Povjerenstvo za stipendiranje i odobravanje drugih oblika potpore učenicima i studentima Grada Zadra raspisalo je natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku 2018./2019. godinu.

Grad Zadar će za školsku/akademsku 2018./2019. godinu dodijeliti novih 115 stipendija, od kojih 15 za učenike srednjih škola, 15 za učenike srednjih škola koji se školuju za strukovna zvanja, 25 za studente prve godine studija, 30 za studente starijih godišta, te 30 za studente koji se školuju za deficitarna zvanja (od toga 15 za studente prve godine i 15 za studente starijih godišta).

Stipendija za učenike iznosi 200 kuna mjesečno, za studente koji studiraju u mjestu prebivališta 500 kuna, za studente koji studiraju izvan mjesta prebivališta 700 kuna mjesečno, a za studente koji se školuju za deficitarna zvanja 800 kuna mjesečno. Deficitarnim zanimanjima ove godine smatraju se doktor medicine, magistar informatike, magistar biologije, studiji matematike, fizike, kemije, elektrotehnike i računarstva, farmacije, strojarstva te edukacijsko-rehabilitacijski studij.

Uz ocjene boduju se sudjelovanja na županijskim, državnim i međunarodnim natjecanjima, objavljeni radovi, osvojene nagrade te socijalno-materijalni kriteriji. Prijave se podnose od danas do 21. prosinca 2018. godine.

Grad je istovremeno raspisao i natječaj za stipendije studentima iz obitelji slabijeg imovnog stanja, koje se dodjeljuju kroz suradnju s OTP bankom. Iz ovog fonda dodijelit će se 12 stipendija u visini 600 i 800 kuna mjesečno. Na stranicama Grada Zadra objavljeni su detalji oko prijave na natječaj.