Izbori za Vijeća mjesnih odbora u Gradu Zadru sve su bliži. Tim povodom SDP i HNS su sazvali konferenciju za medije kako bi istaknuli da MO predstavljaju važan oblik neposrednog sudjelovanja građana u odlučivanju o lokalnim poslovima od svakodnevnog utjecaja na živote građana.

Važnost mjesnih odbora, smatraju zadarski SDP-ovci, u dosadašnjem funkcioniranju Grada je zanemariva.

- Ne pridaje im se dovoljno važnosti već desetljećima te im se ne dopušta da zažive i budu partneri gradskoj upravi u rješavanju gorućih problema građana. Sredstva koja im se dodjeljuju iz gradskog proračuna (5 000 kn) su zaista mizerna, a utjecaj na gradsku politiku potpuno beznačajan. To se mora promijeniti jer smo mišljenja da su upravo mjesni odbori polazna točka za kvalitetniji život naših sugrađana. Upravo su građani ti koji su najupoznatiji sa problemima ovoga grada, izjavio je Novoselović, predsjednik GO SDP-a Zadar.

Na izbore za Vijeća mjesnih odbora koalicija SDP-HNS izlazi sa 20 lista, a na listama se nalaze 134 osobe, od toga 72 muškarca (53,73%) i 62 žene (46,27%). Od toga broja, njih 38 nestranački su ljudi. Osim gradskih četvrti, imaju listu i na otoku Molatu.

Dosadašnja izlaznost Zadrana na izbore za mjesne odbore je vrlo malena, a radi se o brojci 10-12 posto.

- Veselimo se svakom uspjehu ovoga grada, pa i onom najmanjem. Ostaje još pitanje zašto još nema dječjeg vrtića, zašto nema pješačkog nogostupa koji će djeci omogućiti siguran put u školu, kada će se riješiti problem uzbrdice na Bilom Brigu, zašto se protiv volje građana ruši rotor kod Opće bolnice, rekao je Kristijan Kovačević, predsjednik zadarskog HNS-a, pozivajući građane da svojim izlaskom 9. prosinca podrže i daju važnost lokalnim izborima.