ZADAR- Diplomirani inženjer strojarstva Hrvoje Šarić bit će zaposlen na mjestu zamjenika pročelnika za komunalne poslove. On je prošao natječaj Grada Zadra na kojem je bilo šestero prijavljenih, ali svega je troje kandidata izašlo na testiranje.

"Po isteku žalbenog roka donijet će se rješenje o rasporedu na radno mjesto", informirali su nas na naš upit iz gradske uprave.

Do tada će Hrvoje Šarić biti HDZ-ov predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Ploča. On je bio i kandidat na listi HDZ-ove koalicije za Gradsko vijeće na 26. mjestu. Ispred njega je na listi bila Tina Jurjako koja je lani dobila stalan posao u gradskoj upravi u Odjelu za kulturu. To su mlađi HDZ-ovi kadrovi koji zauzimaju svoje pozicije u ustroju gradske uprave.

Šarić ima 38 godina i do sada je bio zaposlen u privatnom sektoru kao projektant. On dolazi na mjesto zamjenika pročelniku Robertinu Dujeli koji je u gradskoj upravi prvo bio zaposlen na mjesto zamjenika tadašnjem pročelniku pred mirovinu, Juri Zekanoviću. Po istom modelu je početkom ovog mjeseca zamjenica postala Dina Bušić, dok je najdugovječniji pročelnik Radovan Dunatov to još samo formalno do kraja godine.

Gradska uprava se širi, ali je pitanje je li se razvija budući da oni koji su godinama zaspolenici i znaju posao nemaju nikakvih izgleda napredovati pred dolaskom novih kadrova koji zauzimaju rukovodeće pozicije.