Središnji događaj svečane sjednice Gradskog vijeća povodom Dana grada Zadra bila je dodjela javnih priznanja s koje je izostao novi počasni građanin Luka Modrić. Novo priznanje zadarskog nogometaša uz pjesmu i skandiranje publike preuzeli su njegovi roditelji Radojka i Stipe Modrić, a govor zahvale održao je general Ante Gotovina, drugi počasni građanin Zadra nakon Franje Tuđmana. Gotovina je dopratio Modrićevu majku i održao svoj najduži govor u Zadru.

- Ovo potvrđuje da smo društvo koje vrednuje izvrsnost. Ova godina u kolektivnoj svijesti našeg naroda bit će upamćena po Svjetskom prvenstvu u nogometu. Naša reprezentacija predvođena kapetanom Modrićem pokazala je svjetski nogometni spektakl, čvrsti karakter, skromnost i zajedništvo. Ova povelja je najbolja zahvala našeg grada vrhunskom sportašu, dječaku koji je odrastao u okolnostima rata. On je primjer svim ljudima kako se uz vjeru , talent i naporan rad može doći do cilja. Želim mu čvrstu vjeru i zdravlje da još dugo ostane najbolji od najboljih, kazao je general Gotovina.

Uz pomoć video-linka na tituli počasnog građanina zahvalio se i Luka Modrić, kazavši kako je teško izraziti osjećaj ponosa na mjesto koje je dobio uz predsjednika Tuđmana i generala Gotovinu.

U ime laureata riječ zahvale dobila je glumica HNK Zadar Jasna Ančić. Ona je kao dobitnica nagrade za životno djelo rekla je kako je mislila da će je samo mitraljezom maknuti s pozornice.

- Evo tu sam, kazala je Ančić i pozvala publiku da vole teatar. Nećete izaći iz njega puno glamurozniji, ali sigurno ćete svijetliti, poruka je zadarske glumice.

Na pozornici zadarskog kazališta bio je rekordan broj zadarski laureata. Željko Uzelac preuzeo je nagradu za životno djelo osobi koja djeluje izvan Zadra, ali je njezino djelovanje značajno za Zadar. Nagrade Grada Zadra pripale su Miljenku Dujeli, Cromarisu, Antoniji Mlikoti, zadarskim Vatrenima te Šimi i Mihovilu Fanteli. Grb Grada Zadra dodijeljen je Vladimiru Gašparu, Ivici Viduliću, Zadruzi Brlog te Košarkaškom klubu osoba s invaliditetom Zadar, dok su Grbove gradonačelnika preuzeli Maja Cindrić, Noel Lakić i Marin Varivoda, Anđelka Lakić te dr. Klaus-Peter Boergen.