Nepoznati počinitelji ovog su vikenda srpskim povratnicima u Biljanima Donjim posjekli 112 stabala maslina, starih 10-ak godina. O ovom incidentu javljaju srbijanski mediji, a naslovom "Ustaše brutalno uništile srpski maslinjak kod Zadra" sugeriraju kako je motiv odmazda zbog zločina počinjenih u Vukovaru i Škabrnji.

"Bez maslinjaka je ostala Milica Babić, udovica Peke Babića koji je preminuo i sahranjen u Biljanima Donjim, na isti dan, pre tri godine. Pretpostavlja se da su počinioci Hrvati koji su došli da napakoste Srbima povratnicima, nakon obeležavanja 27 godina od stradanja u susednom hrvatskom mestu Škabrnja. Istog dana u Biljanima Donjim je opljačkano i nekoliko srpskih kuća, meštani kažu da su tog dana videli beli kombi bjelovarskih tablica da se vozi kroz selo. Ovo brutalno uništavanje srpske imovine je uznemirilo povratnike, kojih se, ionako malo vratilo i kojima se periodično ruše obnovljene kuće", piše Telegraf.

Glasnogovornik PU zadarske Elis Žodan potvrdio nam je da se incident zaista dogodio, a o njemu javnost nije izviještena jer se radi o oštećenju tuđe stvari, koje ni inače nije predmet policijskih izvješća.

- Istraga je još u tijeku pa još ne raspolažemo podacima o počiniteljima i mogućim motivima. Kad se istraga završi bit će poznato više detalja, kaže Žodan, navodeći kako vlasnik maslinika živi u Splitu.