Maturanti Gimnazije Jurja Barakovića otvorili su danas izložbu "Hodnicima Barakovića do uspjeha" u povodu Dana grada Zadra i blagdana sv Krševana. Na inicijativu profesora geografije Marina Prtenjače pet vrijednih maturanata napravili su izložbu o poznatim osobama koje su svoje znanje stjecale upravo na klupama gdje i oni danas sjede.

- Cilj ove izložbe je potaknuti mlađe generacije da kroz život sebi postave ciljeve, da ih ostvare i da možda jednog dana i njihova slika bude na našim hodnicima. Krenuli smo tako da smo uzeli godišnjake naše škole te među brojnim imena pronašli one poznate. Zatim smo potražili njihove slike i biografije te ih postavili na panoe hodnika naše škole, priča nam maturantica Paola Grbeša, jedna od organizatora izložbe.

Profesorica hrvatskog jezika Karmela Jelčić održala je prigodan govor o piscu Ivanu Aralici, hrvatskom književniku i akademiku čija je slika također postavljena na hodniku gimnazije.

Na hodnicima Barakovićeve gimnazije našle su se i slike voditeljice i glumice Doris Pinčić Rogoznice, košarkaške legende Krešimira Ćosića i trenera Slavka Trninića, glumica Ivane Buljan Legati i Tamare Šoletić, pjevačice Ivane Radovniković kao i skladatelja i glumca Vlaha Paljetka...

Gimnazija Jurja Barakovića će i kao sudionik programa Škola ambasador europskog parlamenta, u četvrtak u 17 h ugostiti Dubravku Šuicu, zastupnicu u Europskom parlamentu. Cilj programa jest podići razinu informiranosti mladih o Europskoj uniji, kao i svijesti o zajedničkim europskim vrijednostima te o pravima koja imaju kao europski građani.