Zajednica Talijana Zadar i ove godine organizira Tjedan talijanske kuhinje od ponedjeljka, 19. studenog do subote, 24. studenog 2018. na više lokacija u Zadru.

Tjedan talijanske kuhinje počet će degustacijom talijanskih specijaliteta i autentičnih prehrambenih proizvoda kao što su mozzarella, Grana Padano, tjesetenina itd. u prostorijama Zajednice Talijana u 17 sati.

U utorak, 20. studenog organizirat će se kreativna radionica kuhanja u školi Nova s početkom u 10 sati, a istog dana još jedna takva radionica u OŠ Bartula Kašića s početkom u 18 sati.

U srijedu s početkom u 10 sati, umijeće pripremanja talijanske kuhinje podijelit će se sa štićenicima Doma umirovljenika, a sutradan u četvrtak 22.studenog, u dječjem vrtiću Pinocchio (Kornatski prilaz 9, Zadar) u vremenu od 10 do 17 sati organizirat će se dvije glazbene radionice „Putovanje kakaa i mene" i radionica pripovjedanja o kakau i čokoladi koju će voditi prof. Susy Morena Calmetta.

U petak, 23. studenog na Odjelu za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru s početkom u 10 sati održat će se seminar pod naslovom „Kakao, između mita, priče i umjetnosti. Talijanske priče", a istog dana s početkom u 11.40 u Gimnaziji Vladimira Nazora radionica o čokoladi kroz glazbu i javno oglašavanje.

Posljednjeg dana, u subotu 24. studenog, s početkom u 10 sati u osnovnoj školi Bartula Kašića održat će se radionica „Otkrivanje riječi čokolada", pripovijedanjem ulomaka iz knjige „Tino ili cioccolatino", vizije crtanog filma, upotrebljavanjem pet osjetila koju će voditi prof. Francesca Malgarise. Tjedan talijanske kuhinje završava natjecanjem „Iskušenje za nepce" odnosno pravljenjem domaćih talijanskih kolača, a za najbolje slastičare predviđene su i nagrade.