ZADAR- Da i carinska služba u Zadru seli iz Grada, iz zgrade koja je građena kao ribarnica, potvrdili su nam iz Carinske uprave u Zagrebu.

„U novoj luci Zadar- Gaženica u sklopu zgrade Terminala predviđeni su poslovni prostori koje će koristiti nadležne službe Carinskog ureda Zadar s obzirom na to da se tamo nalazi i prostor međunarodnog graničnog prijelaza.
Opremanje prostora s potrebnom infrastrukturom u nadležnosti je operatera, odnosno koncesionara.
Prostori koje trenutno koristi Carinski ured Zadar, na adresi Ivana Brčića 2 u Zadru, u vlasništvu je RH te njome raspolaže Ministarstvo državne imovine koje će ovisno o potrebama i procjeni donijeti odluku o daljnjoj uporabi, pisani je odgovor kojeg smo dobili iz carinske uprave.

Pitanje o sudbini zgrade proslijedili smo Ministarstvu državne imovine iz kojeg su nas usmeno, nakon provjere obavijestili kako oni u svom portfelju nemaju zgradu zadarske carinarnice. Kako će imati kada je u ta zgrada pod Ministarstvom financija. Tko će odlučiti o njezinoj sudbini u Zagrebu, to još nije poznato. Činjenica je da je ta građevina, povijesno-arhitektonsko djelo zapuštena pa čak i opasna za prolaznike. No, to nije razlog da se zgrada prodaje kao što planiraju ostale državne službe s nekretninama u povijesnoj jezgri. Oni će to rado napraviti ako ima interesa. Na žalost iz lokalne zajednice nemaju vizije, a niti planova što bi s tim zgradama koje mogu tražiti preko Ministarstva državne imovine pa da im daju novu namjenu.