Na posljednjem natječaju za zakup poslovnih prostora u gradskom vlasništvu zaprimljeno je ukupno 14 ponuda za četiri od sedam oglašenih lokala. Iznenađujući iznosi, jedni od najvećih na licitacijama za gradske prostore, stigli su za dva najskuplja poslovna prostora u povijesnoj jezgri grada, na adresama Borelli 1 i Ulica Mihovila Klaića 4.

Zagrebačka tvrtka Gemma MG za oba je prostora ponudila dupli iznos od početne cijene mjesečnog zakupa - za prostor na "plemićkoj" adresi 71 EUR/m2, a za Klaićevu 62 EUR/m2. Riječ je o Ornament trgovinama u kojima se prodaju drveni ukrasi, tekstil i nakit iz Azije. Iako logika nalaže da će odustati od jednog u korist drugog lokala, od zamjenice pročelnika za gospodarenje gradskom imovinom, Ružice Vidov, doznajemo da to vjerojatno neće biti slučaj. Naime, na javnom otvaranju ponuda predstavnik tvrtke iskazao je interes za otvaranjem prvih zadarskih poslovnica na obje, neposredno udaljene, adrese. Njima je cijena zakupa u gradu, u kojem računaju na turističku potrošnju, niska u usporedbi s najmom u Zagrebu. Odluka o dodjeli prostora im je poslana 8. studenog, a pred njima je rok od mjesec dana za uplatu godišnje zakupnine ili dostavljanje bankovne garancije nakon čega će ugovor o zakupu biti potpisan.

Na ovom natječaju zakupca je pronašao i prostor na Obali kneza Branimira koji je dodijeljen zadarskoj tvrtki "Smiley" po ponuđenoj cijeni od 13,02 EUR/m2. U poslovnom prostoru u Ulici Špire Brusine 8 poslovati nastavlja Foto Lovre koji je ponudio cijenu od 27 EUR/m2. Za gradske lokale na adresama Stomorica 14, Kovačka 2 i Obala kralja Branimira 16 ponovno nije iskazan interes.